Opening uitkijkpunt Weverbrug

Waar heb je beter zicht op de bouw in de binnenstad van Nieuwegein dan vanaf de Weverbrug? De Weverbrug zal de komende tijd als uitkijkpunt gebruikt worden. Zaterdagmorgen 1 juli jl. in de vroege morgen gaf wethouder Marieke Schouten hiervoor het startschot. Onze videograaf Jos van Vogelpoel was natuurlijk aanwezig om er een videoreportage van te maken voor iedereen die wilde uitslapen.

Voor de veiligheid blijft de brug tijdens de bouw uiteraard nog dicht als verbinding tussen de wijken Doorslag en City Nieuwegein. Wel kun je vanaf nu een zogenaamde City-trip over de brug maken.

Tijdens de City-trip kun je naar het uitkijkpunt langs borden lopen met verhalen en foto’s over het ontstaan van de binnenstad (City). Je ziet hoe het gebied in de jaren is veranderd van polder naar binnenstad en neemt een kijkje in de toekomst. ‘Zo ervaar je het nieuwe leefritme van de stad. Een bruisende, leefbare en duurzame binnenstad: City Nieuwegein’ aldus de wethouder tijdens de opening van het uitkijkpunt.

Direct na de opening werd het park tegenover busstation officieel geopend door de wethouder. Het park is samen met buurtbewoners ontworpen. Tijdens de opening werd ook de naam van het park bekendgemaakt: ‘City Park.’ Ook daarvan maakte Jos een videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk